Kérdése van? Hívjon minket! +36204633003

Azok a csodás összetevők

Alapanyagaink

2019.02.14 11:25

Szeretnék egy kis segítséget adni ahhoz, hogy könnyebb legyen eligazodni az összetevők között, amikor szappant vagy bármi más kozmetikumot vásároltok.

Bázis olajok

Olíva olaj (Olea europea): A szappan-alapanyagok királya, a folyékony arany. Telítetlen és esszenciális zsírsavakban gazdag olaj, nagyszerű bőrápoló, tápláló és védő tulajdonságokkal. Az olaj gazdag antioxidáns tulajdonságú A és E-vitaminban, melyeknek szerepe van a káros szabadgyökök semlegesítésében, és a Nap által okozott károkat is orvosolják. Ezek az anyagok csökkentik a bőrrák kialakulásának kockázatát, mivel gátolják a rákos sejtek osztódását. Nyugtatja a bőrt, kiválóan hidratál, különösen a száraz bőr esetében. Az olívaolaj regenerálja a bőrszövetet, ezért rendszeres használata biztosítja a bőr puhaságát és simaságát, miközben megerősíti és feszesíti is a bőrt.

 

Napraforgóolaj (Helianthus annuus): Telítetlen zsírsavakban gazdag, könnyű olaj, nagyszerű bőrápoló, minden bőrtípusnak ajánlott. Magas A és E-vitamin tartalma miatt ajánlott a száraz bőr ápolására. Védi a bőrt a környezeti hatásoktól. Kiválóan hidratál, könnyen felszívódik, lassítja az öregedési folyamatokat.

 

Kókuszolaj (Cocos nucifera): A természetes olaj antioxidánsokban gazdag, telített zsírjai hatásosan hidraltálják a száraz bőrt, és gátolják kiszáradását, kiváló bőrápoló. Száraz, érzékeny, viszkető bőrre ajánlott, a gombás fertőzések ellen is védelmet nyújt. A kókuszolaj telített zsírsavjai természetes védőréteget képeznek a bőrön. A természetes olaj antioxidánsai hatástalanítják a káros napsugárzás következtében létrejövő szabadgyököket. Magas az ásványi anyag, vitamin valamint laurinsav tartalma. Érdekesség, hogy a kókuszolaj az egyetlen olaj, amely a tengervízzel is habot képez.

 

Sheavaj (Butyrospermum parkii): Ideális a száraz bőrre, ránctalanító, tonizáló, bőrpuhító, bőrnyugtató hatású. Vitaminokat, fenolsavakat és természetes latexet tartalmaz, egyedi összetétele miatt tökéletesen univerzális: zsíros, pattanásos és száraz, ekcémás bőrre is használhatod, de az érett bőrre is ideális.

 

Rizsolaj (Oryza sativa): A rizsolaj érdekes összetételének köszönhetően kivételesen jó antioxidáns, hidratáló hatású és jól áthatol a bőrön. Telítetlen zsírsavakban gazdag, bőrápoló és bőrnyugtató hatású, kifejezetten ajánlott a száraz, érett bőrre. Csökkenti az öregségi foltokat, bőrszerkezet javító hatású.

Agyagok

Fehér agyag (Kaolin): A legfinomabb szemcséjű kozmetikai agyag. Nem borítja fel a bőr zsírháztartását, csodálatos ápolószere az érzékeny, száraz bőrnek. Azonban a zsíros, pattanásos bőr, furunkulus, égés, sőt hajhullás kezelésére is kiválóan alkalmas.

 

Zöld agyag (Montmorillonit-Illit): natúr kozmetikai jelentőségét tisztító, méregtelenítő, puhító, hámsejt eltávolító hatása adja. Ásványi szerkezete miatt minden más agyagnál erősebben vonzza magához a szennyeződéseket, így használata után a bőr megújult, puha és sima lesz. A zsíros, pattanásos bőrre rendkívül jótékony tisztító, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatása miatt.

 

Rózsaszínagyag (Kaolin): Száraz, érzékeny a bőre ajánlott, jól tisztít, a bőr mélyebb pórusaiból is képes kiszedni a szennyeződéseket, eltávolítja a felesleges hámsejteket, nyugtat, méregtelenít, regenerál, javítja a bőr szerkezetét. Vastartalma miatt kiváló a pórusösszehúzó hatása. Tág pórusok reszkessetek!

 

Vörösagyag (Illit): A vörös agyag kiváló az arcbőr szépítésére, tisztítására és élénkítésére. Eltávolítja a szennyeződéseket, feljavítja az arcbőr szerkezetét. Minden bőrtípusra alkalmazható, különösen a fakó, élettelen arcbőrre, kuperózis és pirosodás esetén is ajánlott.

Színező anyagok

Mica porok (MICA): Ásványi eredetű színezék. A mica pala, más néven csillámpala és fém oxidok keverékéből létrejött enyhén csillogó, csillámló pigment, amely a szappannak már nem csillogó, természetes színt ad.

Titán dioxid (Titanium dioxide): A titán-dioxid (TiO2) magas törésmutatóval rendelkező ásványi pigment, visszaveri és szétszórja a fényt. Ásványi szűrő, mely fizikai UV-szűrőként működik. Finom részecskéi a bőrön nem hatolnak át, nem szívódik be és nem káros.

 

Aktív szén (Activaded Charcoal): Aktív növényi szénpor, mely különösen finomra van őrölve. A kozmetikában tiszító és méregtelenítő hatásáért valamint színezőanyagként is használják. Megtisztítja a bőrt a szennyeződésektől, a csökkenti a faggyútermelést.

 

Kakaó (Theobroma cacao powder): Valódi csodaszer! Kiemelkedően magas az antioxidáns tartalma, kétszer annyi antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor, háromszor annyit, mint a zöld tea és csaknem ötször többet, mint a fekete tea. Rendkívül jó hatással van a keringésre, valamint jótékony hatással van az immunrendszerre is. Gazdag flavonolokban, így kiválóan hidratálja a bőrt, erősíti a struktúráját. A kakaóban magnézium és cink is van, amely táplálja és pihenteti a bőrt, és fokozza a stresszel szembeni védekezőképességét.