KERESD a -15%-os KUPONT

A JOY MAGAZINBAN,

A JOY HUNGARY APP ALKALMAZÁSBAN,

a joynapok.hu vagy a shopaholic.hu oldalon!

Kérdése van? Hívjon minket! +36204633003

Növényi glicerin 99.5
Növényi glicerin 99.5
960 Ft

Növényi glicerin 99.5

Számos bőr- és hajápoló kozmetikai és higiéniai termékben megtalálható hidratáló hatóanyag. Elősegíti a vízmegtartást a bőrszövetekben, lágyító és bársonyosító hatású, védi a hajat a kiszáradástól. A glicerin belefoglalható majdnem minden bőr- és hajápoló termékbe, szappanokba, fogkrémekbe, emulziókba, samponokba és fürdőgélekbe. Könnyű ezzel a termékkel dolgozni, hevítésre nem érzékeny. Nem idegen az emberi szervezet számára, így nem okozhat irritációt vagy allergiát. A glicerin bizonyos anyagok számára jó növényi oldószer - a gemoterápiában, fitoterápiában, homeopátiában növényi eredetű hatóanyagok kivonására használják. A glicerinnel otthon is készíthetünk macerátumokat. A humektáns anyagok olyan nedvszívó összetevők, melyek a légkörből a bőrbe vonzzák a vizet. A glicerin egy klasszikus humektáns, bőrbe szívódó anyag, ez azt jelenti, hogy egy mosdás után nem jön ki a bőrből, ezáltal nagyon hasznos a tisztálkodószerek összetételében.

Megjelenési forma: tiszta, színtelen, sűrű folyadék

Oldékonyság: vízben és alkoholban elegyedik, kis mértékben a szilárd olajos készítményekbe foglalható.

Összetevők (INCI): Glycerin

 

Tulajdonságok:

  • humektáns, nedvszívó és vízmegrató hatású
  • erőteljes hidratáló, segít a bőrben tartani a vizet
  • jó oldószer a növényi elemek számára
  • bársonyosítja és rugalmasítja a bőrt
  • segíti a zselésítő hatóanyagok diszpergálását egyes kozmetikai készítményekben
  • enyhén fokozza a tenzid alapú készítmények habzó erejét
  • adagolástól függően, bizonyos készítményekeben kissé ragadós érzést kelt a bőrön

 

 

Alkalmazások: 

  • bőrre önmagában nem, csak kozmetikai készítmények összetevőjeként használjuk
  • kozmetikai készítményekbe: krémekbe, emulziókba, tonikba, gélekbe és emulgeálással készült egyéb termékekbe a használatos adagolás 1 - 5%
  • a glicerin hevítésre nem érzékeny, az emulziók receptjeiben a vízfázisba számoljuk
  • olyan készítményekbe, amelyeket helyileg alkalmaznak durva, repedt vagy megkeményedett bőrfelületeken, az adagolás mehet 8%-ig
  • tusgélekbe, lemosókba és fürdőgélekbe foglalva 1-10%
  • glicerines macerátumokba 50-70%
  • azon kozmetikai termékekben, melyeket felviszünk a bőrre, a túladagolás (több mint 10%) ellenkező hatást fejt ki, mégpedig kiszárítja a bőrt, annak mélyebb rétegeiből a felszínére vonzva a nedvességet
  • ajakbalzsamba, kenőcsbe, testvajba vagy egyéb vízmentes szilárd kompozícióba általábnan a szilárdulási folyamat közben adagoljuk, 1-3% arányban; a glicerin nem oldódik olajban, de jól diszpergálódik a viszkózus olajos készítményekben
Raktáron :  5 db
960 Ft
Részletek

Biztonsági adatok:

  • szembe ne kerüljön
  • ne nyeljük le
  • ne lélegezze be
  • tartsuk távol a gyerekektől
  • csak külsőleg használható

Tárolás: száraz, hűvős helyen, közvetlen fénytől védve, légmentesen lezárva tároljuk

100 ml

Adatok
Cikkszám
20220642
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek