KERESD a -15%-os KUPONT

A JOY MAGAZINBAN,

A JOY HUNGARY APP ALKALMAZÁSBAN,

a joynapok.hu vagy a shopaholic.hu oldalon!

Kérdése van? Hívjon minket! +36204633003

Növényi keratin
Növényi keratin
1 190 Ft

Növényi keratin

Egy búzából kinyert, a hajban jelenlévő aminosavakból álló mikroproteines anyag. A hajápolásban elismert hatóanyag, azonnal észlelhető erősítő és védő hatással. A bőr számára egy ápoló tényező, gyulladásgátló és nedvességszabályozó tulajdonsággal. 

Egy teljes mértékben növényi eredetű oldat, mely helyettesíti a kozmetikai készítményekben az állati keratint és figyelemreméltó a kompatibilitása az emberi keratinnal. A hajápoló és higiéniai termékek fontos hatóanyaga, úgy mint: samponok, balzsamok, hajkondicionálók, maszkok és hajspray-ek. Védelmezi a hajat a negatív behatások ellen, mint az agreszív hajformázás, erőteljes kefélés, napfény, szőkítés, deuerolás. Egy intenzív hatóanyag a bőr és a haj számára.

A fehérjéket és származékaikat több évtizede használják összetevőként a bőr és hajápolásban. Az utóbbi években egyre többszőr fordultak a növényi eredetű fehérjék használatának irányába, és a molekulasúlyuk meghatározó befolyással van az őket tartalmazó készítmények tulajdonságaira.
Más hidrolizált fehérjével ellentétben, ez az anyag alacsony molekulatömegű, ”low-molecular” típusú (250-1000 Dalton) ami legtöbb 10 aminosavat tartalmazó oligopeptidekből áll. A mikroproteikus hatóanyagok mélyen hatolnak a hajszálakba, ez egy elengedhetetlen feltétele annak, hogy a hajat belülről javítsák, erősítsék és védjék. A tulajdonságai hatékonysági vizsgálatokon alapulnak. Érdekes az a tény, hogy ennek a hatóanyagnak a hajszálakba hatolását kevésbé befolyásolják a haj korábbi sérülései (szőkítés, deuerolás), mint  a koncentráció és az alkalmazások száma. Egy másik érdekes tulajdonság az egyidőben történő anyag beépülés és behatolás: az anyag mélyen behatol a hajszálakba, a nagyobb molekulák pedig a hajszálakhoz tapadnak. A hajnak szüksége van a hidratálásra, de nem túlzott mértékben! A túlzottan hidratált haj sérülékennyé válik. A középkorú személyek hajának csökkent a vízmegtartó képessége, a hajszálak szárazabá, vékonyabbá és sebezhetőbbé válnak. A növényi keratin nem hidratáló, hanem víztartalom szabályozó tulajdonságokkal bír.

Előállítás módja: búzából enzimatikus eljárással nyert hidrolizált fehérje és a bio kozmetikai termékek számára engedélyezetttartósítószer

Megjelenési forma: sárgás-barnás tiszta vagy enyhén zavaros folyadék, jellegzetes illat

Összetevők (INCI): hydrolyzed wheat protein, sodium benzoate

ADAGOLÁS: 1-7% a kozmetikai készítményhez hidegen hozzáadva

Növényi keratin a HAJ számára

  • mélyen behatol a hajkéregbe
  • azonnali hatás csupán 5 perc alatt
  • jelentős  védő filmréteget alkot a hajszálakon
  • hatásos a hajtöredezés ellen
  • a fejbőrön gyulladásgátló hatású
  • "hydrobalance" hatást gyakorol a hajra, kiegyensúlyozza a hidratálást
  • mérsékli a vízfelszívódást, de a vízveszteséget is
  • védelmezi, javítja a hajat és átalakítja a szerkezetét a kutikuláktól (hámréteg) a kéregig
  • beépül a hajba, hozzátapad és ottmarad mosás/öblítés után is
  • belülről erősítit a hajszálakat
  • elsősorban a haj sebezhetőbb részeibe szívódik be

ALKALMAZÁSOK

  • bármilyen típusú hajnak hasznos a növényi keratin hatása
  • főleg a meggyötört, kiszáradt, törékeny vagy lágy hajra alkalmas
  • vékonyszálú hajra
  • idősebbek hajára
  • érzékeny vagy irritált fejbőrre
  • a viszketeg fejbőrre
  • a túl gyors vízfelszívás következményeként előálló gondoknak csökkentésére: a nedves, lágy haj fésülésének megkönnyítésére
  • szélsőséges időjárási viszonyoknak kitett hajra
  • melegen fésűlt hajra (a haj túl gyorsan szárad meg és a szerketeti épsége érintett)
  • fakó, fénytelen hajra
  • a hajszálak szétválásának megelőzésére, késleltetésére

FELHASZNÁLÁS

  • ”leave-on” és ”rinse-off” (hajon hagyható és leöblítendő) készítményekbe
  • samponokba, balzsamokba, kondicionálókba
  • hajmaszkokba, krémekbe
  • hajöblítő oldatokba
  • hajspray-ekbe
  • fejbőlápoló emulziókba
  • hajfésüléshez, formázáshoz ahsznált szerekbe
  • szerkezetjavító kezelésekhez

Növényi keratin a BŐR számára

  • a bőr számára kényeztető tényező
  • gyulladásgátló (az acetilszalicilsavhoz hasonlítható)
  • enyhíti az irritációkat
  • beépül a bőrbe, hozzátapad és ottmarad mosás/öblítés után is
  • visszaállítja a bőr egyensúlyát
  • megelőzi a bőr korai elöregedését
  • víztartalom szabályozó, leköti a vizet a bőrben

ALKALMAZÁSOK

  • bármilyen típusú bőrre alkalmas
  • száraz, vízhiányos bőrre
  • zsíros, vízhiányos bőrre
  • érett bőrre
  • begyulladt, érzékeny, irritált bőrre
  • meggyötört bőrre
  • napégette bőrre

FELHASZNÁLÁS

  • napozás utáni krémekbe és emulziókba ”after-sun”
  • hidratáló krémekbe
  • szerkezetjavító krémekbe
  • öregedésgátló krémekbe
  • időjárás hatásai ellen védő intemperiilor
  • testápoló emulziókba, krémekbe
  • irritált bőr ápolására és enyhítésére
  • tusgélekbe, lemosókba
Raktáron :  5 db
1 190 Ft
Részletek

Biztonsági adatok:

  • szembe ne kerüljön
  • ne nyeljük le
  • ne lélegezze be
  • tartsuk távol a gyerekektől
  • csak külsőleg használható

Tárolás: száraz, hűvős helyen, közvetlen fénytől védve, légmentesen lezárt tasakban tároljuk

25 ml

Adatok
Cikkszám
20220637
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek