Egy finom aromájú különleges vaj, kiemelkedően tápláló és bőrpuhító, segíti a bőr rugalmasságának javítását, jó választás striákra szánt krémekbe, testápoló tejek és vajak készítéséhez, barnuláshoz, napozás utáni bőrápoláshoz, alkalmas kézzel készített szappanokba, ajakbalzsamokba. Alkalmazható önmagában, vagy kompozíciókba foglalva.
Megjelenési forma: sárgás színű tömör tömb, jellegzetes, csokoládés aromával
Összetevők (INCI): Theobroma Cacao Seed Butter
Tulajdonságok:
- természetes módon gazdag antioxidánsokban és zsírsavakban
- magas oxidatív stabilitás jellemzi
- finom illatot kölcsönöz
- hidratáló, bőrpuhító, különösen tápláló hatású
- könnyen eloszlik a bőrön
- segít a bőr rugalmasságának és hajlékonyságának feljavításában
- védi a bőrt
- segít a ráncok, hegek, striák kisimításában
- hajkondicionáló hatású
- krémes szerkezetet kölcsönöz a balzsamoknak, szappanoknak
- szobahőmérsékleten szilárd, de bőrrel érintkezve könnyen megolvad
Alkalmazások:
- különböző bőr- és hajápolási alkalmazásokba foglalható, striákra szánt krémekbe, testtejekbe és vajakba, testápoló krémekbe, lotionba, szappanokba, szilárd masszázskrémekbe, fényvédő termékekbe, barnító termékekbe, napozás utáni bőrápolókba, hajbalzsamokba, smink készítményekbe, ajakbalzsamokba
- elég gyengéd és kíméletes ahhoz, hogy érzékeny bőrre és baba bőrére is alkalmazhassuk
- kéz- és lábkrémek, balzsamok, kenőcsök, száraz fejbőr, repedezett és sérült bőr ápolására szánt készítmények, hajápoló termékek összetevőjeként