Növényi eredetű gélképző és állagrögzítő, mely segítségével folyékony vagy tömény géleket állíthatunk elő. Sűríti és stabilizálja a krémeket és az emulgeálással létrehozott folyékony emulziókat.
Megjelenési forma: fehér-krém színű por, semleges illattal
Összetevők (INCI): Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum
A guárgumi egy növényi eredetű sűrűsítő és gélesítő hatóanyag, melyet egy zöldségféle, a Cyamopsis tetragonolobus (guárbab) magjából nyernek. Oldhatóság: vízben és vizes oldatokban
Tulajdonságok:
- gélképző hatóanyag
- emulziókban állagrögzítő, sűrűsítő hatóanyag
- a vele készített gél nem átlátszó
- melegen is, hidegen is kifejti hatását
- jó stabilitású széles pH-érték sávban: 3 – 10
Alkalmazások:
- gélek és emulziók készítéséhez
- gél típusú pakolásokba, bőrradírba
- fogkrémekbe
- a vizesfázishoz adagoljuk, a szokásos arány 1 - 5%, szobahőmérsékletű vagy melegvízbe
- fokozatosan szórjuk a vízbe közben kézzel vagy mixerrel keverjük. A gélképződés pár perc alatt történik.
- 1% guárgumival egy folyékony gélt kapunk
- 3%+ guárgumival egy tömény gélt nyerünk